Новини

Новата Evo-гума от Bridgestone за задвижващите оси с "превъзходен пробег"

28.03.2014
Новата Evo-гума от Bridgestone за задвижващите оси с "превъзходен пробег"

Bridgestone въвежда новата си гума R249II Evo Ecopia за задвижващата ос на камиони, която по изчисление на производителя трябва да постигне "отлична производителност и пробег с допълнително оптимизиран разход на километър".  R249II Evo Ecopia ще се предлага в размер 315/60 R22.5. "Благодарение на значително намаляване на неравномерното износване се постига и по-големия пробег. В същото време съпротивление при търкаляне е редуцирано, като по този начин ефективността за горивото на автомобилния парк се увеличава", каза производителят в изявление. Приложената нова технология разпределя равномерно силите, действащи върху ускоряването на гумите и спирачните сили, което ще допринесе за значително по-малко износване.

"Благодарение на подобренията на каркаса и разпределението на напреженията в поясния пакет се намалява и износването, което се генерира в реброто на рамото. Поради тази причина гумата ще трае много по-дълго и може да се постигне много по-висок пробег", обяснява Bridgestone.

Благодарение на последните технологии "Nano Pro-Tech" за каучуковата смес, се намалява триенето между различните слоеве на гумата, като по този начин при въртенето на гумата се отчита по-малка загуба на енергия. R249II Evo Ecopia излиза на пазара "с изключителния си пробег и издръжливост без компромиси по отношение на горивната ефективност".

ТЪРСИТЕ ДА ЗАКУПИТЕ НОВИ ГУМИ ?