Новини

Цветовете на Pirelli се виждат отново при ралито WRC

01.04.2014
Цветовете на Pirelli се виждат отново при ралито WRC

В предстоящото рали в Португалия наред с Michelin и DMack също и  Pirelli ще се яви като доставчик на гуми на място: с Хенинг Солберг за вторият WRC старт на Ford Fiesta RS WRC.  Дори и при шведското рали Солберг беше с гуми Pirelli в началото и дори спечели специалния етап, който тогава се проведе на сняг, а в Португалия сега на гуми за чакъл, което за отбора беше едно много силно представяне.

Докато Pirelli отива на старта в WRC само с един автомобил, то в WRC2 същите шест водачи залагат на гумите Scorpion. В Португалия смесите са XR5, което е най-трудният вариант, но ще се използват и смеси XR7. Новите XR- гуми са симетрични и следователно могат да бъдат монтирани и от двете страни. Пилотите на WRC имат право да използват за ралито само 25 гуми, плюс четири за шейкдауна.

Италианците бяха извън класациите на Световния рали шампионат в края на 2010 г., за да могат да се концентрират добре във Формула 1. От тогава насам Michelin оборудва екипите, като в частната сфера са пуснати някои от марката DMack.

ТЪРСИТЕ ДА ЗАКУПИТЕ НОВИ ГУМИ ?