Тестове на гуми

Run Flat гумите на Bridgestone според ADAC и ÖAMTC могат да се мерят наравно с традиционните гуми

16.05.2013
Run Flat гумите на Bridgestone според ADAC и ÖAMTC могат да се мерят наравно с традиционните  гуми

 

В настоящия си съвместен тест на ADAC и ÖAMTC с различни  Run Flat гуми на Bridgestone се сравнява този тип гуми със съответните им традиционни модели гуми на Bridgestone. Те са тествани на BMW 1 серия с размери 205/55 R16 H и V / W (3) и на Golf VI с размери 225/45 R17 W (4). Критериите за изпитване включват спиране и управление при мокри и сухи условия, механичен комфорт, разход на гориво, работоспособност при спукана гума, както и при зимните гуми – ефикасността и поведението при спиране и сцеплението на сняг и лед.

Подобрения във всички области
Според мнението на експерти, Run Flat гумите на Bridgestone могат напълно да се конкурират с традиционните гуми на Bridgestone. " Тестваните модели на Bridgestone показват, особено в сравнение с предишните поколения [ADAC Тест 2002], значителни подобрения в комфорта и съпротивлението при търкаляне. При тези критерии не е голяма разликата с традиционните  модели гуми без усилени страници."

"При посочените динамични характеристики на мокри, сухи и заснежени/заледени участъци на пътя (само при зимния вариант гуми), са налице само малки отклонения. Тук  Run Flat гумите нямат значителни недостатъци. Някои от тях са дори с предимство на мокра настилка пред стандартните гуми."

"Повече от 2 000 са произшествията, причинени от дефектни гуми, според статистическите данни, които се събират всяка година в Германия, някои от които са с фатален край. Run Flat гумите могат да предотвратят подобни инциденти ", казва ADAC. "Повече от половината от всички нови превозни средства сега се доставят с непригодни аварийни комплекти."


Ясни предимства за клиентите
Run Flat гумите на Bridgestone притежават свойства да запазват функциите при авария и при спазване на една зададена скорост и дистанция да се осигури безопасно пътуване напред към следващата работилница.

По този начин шофьорите печелят един решителен плюс от безопасност: При спукване на гума по време на движение с традиционните гуми, водачът може да загуби контрол над колата си и в най-лошия случай това може да доведе до инцидент. Освен това смяната на гума на тесни и натоварени пътища или спиране в опасни зони може да бъде избегнато. Чрез използването на Run Flat гуми се намалява не само рискът от аварии, но също така и необходимостта да носите със себе си резервна гума.

ТЪРСИТЕ ДА ЗАКУПИТЕ НОВИ ГУМИ ?