Калкулатор за гуми

С помощта на калкулатор за гуми Вие можете да изберете алтернативен на размера гуми, които ползвате в момента или на тези, които са препоръчани от производителя на автомобила.

Там в полето „Размер“ избирате оригиналния размер на гумата, която ползвате в момента, а в полето „Разлика в диаметъра“, избирате допустимата разлика в диаметъра и потвърждавате с бутона „Покажи алтернативите“. В таблицата ще се покажат всички теоретично възможни алтернативни гуми при избрания % допустимо отклонение. От тази таблица Вие ще получите информация за диаметъра на гумата в оригинален размер към диаметъра на алтернативите, а също така разликата от диаметрите между оригиналната гума и алтернативата.

Калкулатор

Частта, обозначена като калкулатор ще Ви позволи да получите точни данни за разликата в диаметрите на гумите, както и разликите в скоростта, сравнявайки оригиналния размер с алтернативния.

При всяка алтернатива на гума се показва иконка с калкулатор. След като кликнете върху нея, калкулатора автоматично изчислява разликите.

Ако искате да получите точни данни, свързани с използването на дадената алтернатива за Вашия автомобил в полето „оригинален размер“ трябва да се впише съответно: широчина, височина и диаметър на джантата в инчове, след което в полето „алтернатива“ на напишете размера на алтернативната гума и да изберете бутона „Изчисли“.

Таблицата с алтернативните размери и калкулатора ще Ви помогнат да изберете най-подходящата гума за Вашия автомобил. Трябва да не се забравя обаче, че правилния размер на гумата трябва да бъде посочен в ръководството за експлоатация на автомобила.

Таблица на алтернативните размери
Размер
Разлика в диаметъра
Калкулатор
Оригинален размер Алтернативен размер
Широчина
Височина
Радиус
Резултати
Диаметър mm mm
Разлика в диаметъра mm
Разлика в скоростта %
50 km/h: km/h
100 km/h: km/h
150 km/h: km/h
ТЪРСИТЕ ДА ЗАКУПИТЕ НОВИ ГУМИ ?